Puslapiai

trečiadienis, rugpjūčio 12

66 dienos

Po bemaz triju menesiu keliones pasikeitimus susirankioju pasiziurejusi i veidrodi. I aplinkiniu zmoniu veidus. I besikeiciancius santykius su jais. I nuolat besikeiciancius vaikus. Jie labai gerai atspindi savo mokytoja. Nieko nedera slepti ar bent imituoti. Viskas cia labai aisku ir paprasta.

Ramiau, nuosaikiau ir tyliau.

Nuostabus isgyvenimai ir patirti ispudziai nuvale visa grima ir netikrus igudzius.

Malajai, indai, kinai - puikus zmones, svelniais veidais, tokie jautriu sielu zvereliai, minkstabalsiai sutverimai, atrodo, rodos kiekvienas ju vis talentingesnis uz kita ir kokiais ypatingais gabumais apdovanotas. Sutikau isskirtinius, drasius zmones, kurie nebijojo rizikuodami savo gyvybe, gerove karo metu (kalbu apie R. Timora) gelbeti svetimus, nepazistamus vaikus, vezti juos i ligonines, rupintis ju ateitimi ir puoseleti ju gyvenimus. Tokiu zmoniu cia pat Malaccoje sutikau neviena, labai daug ismokau is ju. Svieciancios asmenybes. sio menesio pabaigai idesiu rasini apie Lala ir jos R. Timoro vaiku istorija. Sekite naujienas!

Patyrimai

Ismokau vidines ramybes ir kantrybes per kasrytines pratybas su saviskiais aukletiniais. Meiles ir svelnumo nestokojam, vieni kitus giriam, puoselejam, branginam. Labai grazu.


Tarkime pirmasis issukis kuri turejau iveikti - savosios erdves neturejimas. Pirma menesi tikrai buvo tokiu nuotaikos ir savaijautos suoliu nuotaikingu, kad dabar gaila prisiminti ;( aciu visiems uz supratinguma. Buvo ten panikos momentu :)


Nuolatinis gyvenimas su visa mokyklos bendruomene 24/7 aisku gerokai pjausto per nervus :) vienintele privati erdve yra - tavo kunas, tik tiek, kiek jo dengia oda. Visa kita - beveik nuolat stebima, viesa. Na perlipau ir per tai. Ir gerai. Na siaip labai gerai.

Atsikratai, zmogus, visu per lietuviska gyvenima sukauptu baimiu ir kompleksu. Maudausi ant stogo duse po atviru dangum, naktimis visai grazu - sviecia menulis :) arba diena saule kaitina, pauksciai skraido. Skalbiuosi dazniausiai rankytemis baltosiomis. Puikiai sau miegu kap tikra karalaite, ant kuklaus ciuzinuko su kitomis 25 mokyklos mergaitemis. Be jokiu papildomu klausimu. Ramu ir patogu :) ir susipazisti su visais.

Antras momentas - griezta ir itempta darbo diena, kai darbo metu nera laiko nei vandens atsinesti ar ka kita nuveikti, jau nekalban apie skype, gtalk ar pasto pasitikrinima ir kitas office rutinas. Uzmirsk :)

Oficialiai pradedu ryta 7.15 am ir iki pietu pertraukos turiu 4 pamoku maratona be jokiu pertrauku :) Disciplina karine. Matau, kad mama jau sypsosi skaitydama :)


Tiems, kas nezino - dirbu su sudetingos praeities, vaikais is ypatingai neturtingu Malaizijos seimu. Visi - daugiausia is daugiavaikiu seimu, tevai kartais nesiteikia net ir i mokykla uzsukti, palieka savo atzalas be menkiausio kisenpinigio ir dingsta kaip i vandeni. Visi aukletiniai turi didesniu ar mazeniu charakterio ar elgesio problemu. Va ir tokiems personazams dedu i galvas kompiuterija ir matematika. Faina! Gerai sekasi, ypac kai patys neklusniausi pradeda sypsotis pamate apsimiegojusi mokytojos veiduka su Tongat Ali arba koses lekste is svento ryto :)


Gal kam idomu kaip as juos motyvuoju ir sudominu? Va cia tai kasdien tokie cirkai vyksta, mama mia..siaip tai darai viska, kas tik gaunasi :) ir... svarbiausia viskas ka darai - pradeda veikti ;) pamazu uzsitarnavau pagarba is paciu esmingiausiu mokiniu - dabar jiems deleguota atsakomybe tramdyti savo draugus ir tupdyti juos, kai neklauso ar triuksmauja :) neblogai sekasi ;)
viena karta abu esmingi mokiniai atejo su metalinem lazdom ir stovejo abejose lentos pusese, kol as svaisciausi markeriu per matematikos pamokas. ;) rimtais veidais!

Esminis momentas yra neuzsimirsti, jog svarbu pats mokymosi dziaugsmas ir pats procesas, ne rezultatas. Tada visi patenkinti dalyvauja ir galu gale padaro gera rezultata.
Is esmes labai gerai pacius nedrausmingiausius paveike atsakomybes priisiemimas. Kuo prastesne vaiko biografija, tuo geriau jis su manim sutaria ir tuo geriau pradeda reikstis klaseje :) liux! rimtai!


Ir siaip visa diena skambanciais balsais, pliurpimais ir aiskinimais uzpildyta - nuo ankstaus ryto iki popietes 6 pm turime pamokas. Tada - vakariene iki 7 pm ir laisvas laikas. Kaip toks rezimas? Mielieji, kas nori- gali- nebjo prisijungti? Prasom kreiptis: ruta@toostis.com

Stai tik paskutines tris rugpjucio savaites esu laisvesne nes sumazejo matematikos pamoku. Bet - padaugejo kompiuterijos. Dabar turiu toki kaip ir kompiuteristu bureli. Kur visi didziausi geak'ai susirenka privacioms pamokoms :) nieko sau!

Del idomumo - daznokai mokykloje dingsta daiktai - vagystes cia kasdienis reikalas. Taip pat kaip ir nuolatiniai elektros ir vandens dingimai, todel is anksto atsiprasysiu seimos ir artimuju - kas kalbat online su manim – daznai netiketai galiu “dingti” – mokinys kviecia, elektra baigiasi, stogas uzpiltas vandeniu, dingo auskarai, pinigai pavogti ir kitos bedos bedeles :)

Prisitaikai, zmogus, prie visko. Elektra, vanduo ir internetas - prabanga :) supaprasteja gyvenimelis ;)

Viskas.Gal dar pratesimas po pietu :) Ze Teacher needs ze break!

Pietums - karaliskas Tongat Ali puodukas :) ir vel ryziai ryziai ryziai ryziai :)

Buckis! ilgiuosi!

Tamsta M.

2 komentarai: