Puslapiai

antradienis, lapkričio 13

Pirmadienio filmai ir internetai

Štai ir vėl atėjo pirmadienis, gera diena pasidalinti savaitės radiniais. Šį kartą tegul tai būna geriausi savaitės (na gerai, kelių savaičių) filmai. Atsitiko taip, kad lapkritis ir spalis, pati spalio uodega, užderėjo gerai. Visi filmai apie kuriuos pasakosiu paliko pėdsaką, dažnai titrams bėgant norėdavosi vėl tą patį filmo žiūrėjimo malonumą pakartoti iš naujo.

Štai numeris pirmas - "Holy Motors". Naujas šedevras, visai neseniai pasirodęs kino teatruose. Mhm..oficiali premjera buvo 2012 liepą, kai buvau toli nuo Škotijos krantų ir apskritai toli nuo visos civilizacijos.

Čia, visai greta namų mūsų namų yra puikus prieglobstis kinomanams: "Filmhouse". Neslėpsiu labai dažnai tenka čia užsukti, tokia gera vieta ir taip dažnai rodo gerą kiną - neįmanoma atsispirti.

Ir šiaip čia Škotuose vis kažkaip dar sukuos su tolimų šalių kinu susietuose renginiuose. Va rodos vienas festivalis pasibaigė, kitas tik prasideda.

Savaime geras kinas suranda kelią į žiūrovo širdį. Daug filmų rekomenduoja lektoriai, per paskaitas patys susišaudom kur kas ir ką gero yra matęs.

Štai hipnotizuojančio "Holy Motors" Traileris:



Apie "Holy Motors" girdėjau įvairių atsiliepimų, tačiau kai "Filmhouse" vieną vakarą paskelbė netrukus atvežantįs šitą filmą ir mums.

Fantastinis miksas - siurealistinis, įtraukiantis, užburiantis. Istorija, kurios dėl skaitytojo interesų neketinu čia atskleisti, tačiau tikrai rekomenduoju filmą. Įspūdis geras ir nepalieka ilgai. 



Antrasis šio mėnesio radinys - "The Griot".

Tai labai geras, detalus pasakojimas apie Senegalo muzikantą - Ablaye Cissoko. A.Cissoko kilęs iš Senegalo muzikantų-žynių klano filme pasikviečia žiūrovą į mistinį savo žynių-muzikantų klano pasaulį. Iš devynių vaikų šeimos kilęs Ablaye fimo viduryje prisipažįsta - jo šeimoje dainuoja visi devyni broliai ir seserys. Ir panašu, kad tai turbūt yra tiesa.
 Pasakojimas apie Ablaye, tai dainos, muzika, tekstai, vaizdai iš Senegalo ir kitų Vakarų pakrantės Afrikos vietų.

Štai traileris:



Ir pabaigai lyriškas epizodas iš Venecijos žvejo gyvenimo. Kadre žaidžia Kinija ir Italija. Šėšėliai ir spalvos. Jūra ir vanduo.

Trečias radinys - "Io sono Li" arba "Shung Li and The Poet". Pristatytas žiūrovams kaip ES parlamento iniciatyvos, kino festivalio "Lux" dalis, šis filmas nukelia mus į nedidelį žvejų kaimelį ptie Venecijos.

Daug dailių jūros, vandens ir žuvėdrų vaizdų, labai atviras, nuolat paskui savo personažus sekanis filmo kūrejo žvilgsnis, truputis gero humoro. Giliai kabina ir tuo pat nepalieka nuosėdų, tai pasakojimas apie kinės imigrantės Shung Li ir ex-jugoslavo Bape draugystę. Netikėtai užsimezgęs ryšys tarp skirtingų tautų, kultūrų, kartų.

Kažkodėl vis primindavo man Šarūną Bartą. Bet lengai ir su ironija. Apie imigraciją, savus, svetimšalius, prietarus ir žmogiškumą.



Tiek apie gerą kiną.

3 komentarai:

  1. All good ...,etc-nonsence.No water under water,msTeacher.Swim or dive.Learn and write later.Ahoy...rrk

    AtsakytiPanaikinti
  2. Komentarai visada subjektyvus."S..k.."=sviestas++,Tautiete.KALBA proto veidas.Atgal i Sodus.Kuzma@nyc

    AtsakytiPanaikinti
  3. finansinė pagalba

    Paskolos pasiūlymas: dayvilla.hayley@gmail.com
    Aš esu prekybininkas, akcininkas finansinių institucijų, bankų ir NVO visame pasaulyje. Po finansų krizės, kurie kelia grėsmę šiuolaikine ekonomika, nedarbo lygis didėja kiekvieną dieną, aš nusprendė suteikti paskolas 20000 € iki 20,5 milijonų eurų sąžiningi žmonės, nepaisant jų mėnesinės pajamos stengiasi užbaigti projektą. Kontaktai: dayvilla.hayley@gmail.com
    Susisiekite su manimi gauti daugiau informacijos!
         finansinė pagalba

    AtsakytiPanaikinti